Стек от телешко контрафиле

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
324
15/01/2012
"Мислите си, че е лесно да приготвите сочен стек от телешко контрафиле! Да, ако го приготвите по тази рецепта!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89 171
  • Преглеждания за месеца861
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете 2 стека телешко контрафиле и ги запечете равномерно в сгорещен тиган с няколко капки мазнина. След като сте ги запекли добре от 2 страни, ги натъркайте със сол и черен пипер. Прехвърлете ги в тава, залейте с 1/2 или 1 чаша вино, покрийте с фолио и сложете да се пекат за 30 минути в гореща фурна.

През това време почистете босилека, лука, магданоза и ги накълцайте на дребно. Сложете ги в дълбок и продълговат съд, добавете няколко лъжици оцет и зехтин, орехите, почистената люта чушка, малко сол и черен пипер. Пасирайте всичко до гладък сос.

Поднесете стековете от телешко контрафиле, поляти със соса.

Рейтинг

5 10
4 8
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар