Лозови сарми с чеснов сос

11/11/2018
"Колкото по-малки са сармичките, толкова по-вкусни са те "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 696
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лукa на ситно и го запържете в малко мазнина. Добавете каймата и бъркайте, докато стане ронлива. Сложете ориза, подправките и разбъркайте. Щом оризът промени леко цвета си, махнете от огъня.

Ако лозовите листа са солени, не е нужно да слагате сол в плънката. Изрежете дръжките на листата.

В единият край сложете по 1 с.л. от сместа и навийте един път. Прегънете краищата навътре и пак навийте. Свитите сарми наредете в тенджера и върху тях сложете широка чиния.

Сипете вода да покрие чинията, капнете малко олио и затворете с капака на тенджерата. Варете на слаб огън около 1:30 час.

Ако имате дете, му предложете да се включи в свиването на лозовите сармички /за тях това си е забавление/ и когато цялото семейство се събере на трапезата, го похвалете.

Детето ще бъде много доволно, няма значение, че сармите не са Ви перфектни.

Сос: Разбийте жалтъците с киселото мляко и брашното. Добавете нарязания на ситно чесън. Сложете сместа на котлона и бъркайте до сгъстяване.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар