Начин на приготвяне
Първо измиваме лозовите листа. След това ги попарваме във гореща вода за минута- две. Изваждаме ги и ги оставяме настрани да се отцедят.
През това време си приготвяме плънката. Обелваме и нарязваме лука и моркова. Нарязваме ги ма ситно. След това ги задушаваме в малко мазнина. След като поомекнат прибавяме ориза и малко вода. След като набъбне ориза добавяме доматите. Разбъркваме. Посоляваме плънката. Накрая прибавяме подправките.
Вземаме по един лозов лист и поставяме от плънката. Завиваме рулце. Сармичките редим в тенджера, която сме намазали с мазнина и поставили на дъното няколко лозови листа. Като наредим всичките сарми, наливаме в тенджерата около две чаени чаши вода и готвим на слаб котлон.
За заливката запържваме брашното. Разреждаме с около половин кафена чашка вода. Бъркаме за да стане гладка каша. Прибавяме разбитите яйца с киселото мляко и варим соса като непрекъснато бъркаме. Щом получим желаната гъстота махаме от котлона. Слагаме сол на вкус.
Поднасяме лозовите сарми полети с белия сос.