Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми с кълцано месо

Зелеви сарми с кълцано месо

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629955329823
Зелеви сарми с кълцано месо5 / 5
11/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Сарми, но с кълцано месо и прясно зеле - комбинация, в която ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 - 400 г
  • свинско филе - 100 г пушено
  • гъби - 100 - 150 г печурка
  • лук - 100 г кромид
  • ориз - 200 г
  • зеле - 1 бр. /около 2 кг прясно/
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • За застройката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете двата вида месо на малки кубчета, гъбите - на полумесеци, и лука - на ситно.

В подходящ тиган загрейте малко олио и запържете лука и двата вида месо до златисто. Прибавете гъбите и подправете с черен пипер, сол и мащерка. Щом гъбите са готови, прибавете ориза и разбъркайте добре. Свалете от котлона и оставете сместа да изстине.

Изрежете кочана на зелката и бланширайте в тенджера с вряща вода за около 5 минути. Свалете от котлона и залейте със студена вода, за да се охлади. Отделете вече омекналите зелеви листа и оформете сармите, като в средата на всеки слагате по малко плънка.

Подредете готовите сарми в подходяща тенджера, затиснете ги с чиния и залейте с вода. Варете ги на умерен котлон до готовност.

В купа разбийте яйцата, киселото мляко и брашното. Прибавете от бульона, образувал се при варенето на сармите, разбъркайте добре сместа, подправете и върнете обратно в тенджерата.

Свалете от котлона и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: