Начин на приготвяне
В метален съд затоплете смесените вода и мляко, добавете захарта и разтворете маята в тях.
Отделно пресейте брашното и добавете бакпулвера, солта и разбъркайте. Оформете кладенче и в него поставете разбитите яйца и сместа с маята. Бъркайте с шпатула докато добре да се смесят съставките до много гъста смес. Оставете сместа за около 30 минути да престои, като когато се надига разбърквайте отново.
Загрейте олиото в тесен и дълбок тиган на слаб огън, след като за почне да ви мирише загрятото олио пристъпвате към пържене на поничките.
Потопете лъжица в олиото, а после гребнете с нея топче от тестото, пуснете топката в загрятото олио, така процедирате с всичкото тесто.
Броят на топчетата в тигана пускате според вместимостта му (аз пържих по 5 броя топчета наведнъж).
Пържите от двете страни до приятен загар, изваждате ги с решетъчна лъжица и ги подреждате върху кухненска хартия.
След като се отцеди излишното олио от тях, подредете ги в чиния, поръсете ги с пудра захар и ли ги сервирате с любимото ви сладко. Бързи и много вкусни понички.