Начин на приготвяне
Сипете в купа 300 мл сметана и я загрейте в микровълнова, без да завира. Извадете и начупете белия шоколад в нея. Бъркайте до разтапянето му. Ако е нужно, се връща за кратко в микровълновата, като внимавате да не заври.
Щом шоколадът е напълно разтопен, приберете в хладилника. Сместа трябва да стане студена. По същия начин направете и кафявия шоколад.
Когато двете смеси са изстинали, разбийте с миксер всяка поотделно. Трябва да получите кремообразна смес.
Във форма за торта редувайте бисквити, бял крем, бисквити, кафяв крем, като бисквитите преди това ги топвате за секунда в топло мляко. Завършете с ред бисквити, които не сте топвали в мляко.
Приберете тортата за една нощ в хладилника и на другия ден я извадете от формата.
Загрейте сметаната, добавете черния шоколад и бъркайте до разтапянето му. Изсипете сместа в центъра на бисквитената торта и с помощта на шпатулка я разнесете равномерно.
Преди да е стегнала глазурата, украсете с малини.
Шоколадовата торта е много лесна и вкусна!
Двойно шоколадовата торта с бисквити е готова.
Коментари