Начин на приготвяне
Глазура:
В купа смесете добре двата шоколада с врящата сметана за готвене. Добавете и маслото и бъркайте, докато и шоколада и маслото не се разтопят напълно. Приберете в хладилника за около 2 часа, за да се стегне.
Блатове:
В купа смесете какаото, горещата вода и млякото. В друга купа сложете размекнатото на стайна температура масло с пресятото брашно, солта и содата. Разбийте с миксер, трябва да се получи смес на малки трохички.
Към нея се добавят какаовата смес и захарта и се разбива отново. Добавят се и яйцата и ванилията и пак се разбива. Тестото се разделя на две и от двете половини се пекат два блата. Пекат се за около 30-40 минути в фурна, загрята предварително на 175°С.
Когато и двата блата изстинат напълно, върху единия се маже от глазурата. Отгоре се слага втория и цялата торта се покрива с останалата глазура. Оставя се да преседи в хладилника за 2-3 часа.
Коментари