Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагетите Болонезе на Дичо

Спагетите Болонезе на Дичо

dichodicho
Новак
1533
Спагетите Болонезе на Дичо
Снимка: Анонимен
1 / 5
13/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Всеки кулинар твърди, че прави най-вкусните спагети, но ние вярваме само на онези, които са ни донесли, за да пробваме"

Необходими Продукти

  • спагети - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - няколко
  • доматен сок - 500 мл
  • кайма - 350 - 400 г телешка, може и смес
  • магданоз
  • кашкавал - на вкус
  • чубрица
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-важното нещо при приготвянето на това ястие е изборът и сваряването на самите спагети. Аз лично използвам BARILA. Трябва да ги поставите в 2 литра завряла вода, задължително се подсолява и се добавя олио. Трябва да поврат около 10 мин, като се разбъркат няколко пъти. Свалят се от котлона и се отцеждат.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в 3-4 с.л. олио. След като поомекнат и придобият златист цвят, добавяме каймата, като я дробим на малки части. Бъркаме енергично, като се стараем каймата да се раздроби възможно по-ситно.

Когато тя е добре изпържена, добавяме нарязаните на малки кубчета гъби и моркови. Оставяме още известно време и разбъркваме. След това изливаме вътре доматения сок, добавяме захарта чубрицата и се оставя 10 мин да се посгъсти сосът.

Когато е готов, го изсипваме в тенджерата със спагетите. Добавяме ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал. Разбъркваме добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
И аз подобно ги правя, стават превъзходно и бързо!
19.05.2022 21:25