Начин на приготвяне
Най-важното нещо при приготвянето на това ястие е изборът и сваряването на самите спагети. Аз лично използвам BARILA. Трябва да ги поставите в 2 литра завряла вода, задължително се подсолява и се добавя олио. Трябва да поврат около 10 мин, като се разбъркат няколко пъти. Свалят се от котлона и се отцеждат.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в 3-4 с.л. олио. След като поомекнат и придобият златист цвят, добавяме каймата, като я дробим на малки части. Бъркаме енергично, като се стараем каймата да се раздроби възможно по-ситно.
Когато тя е добре изпържена, добавяме нарязаните на малки кубчета гъби и моркови. Оставяме още известно време и разбъркваме. След това изливаме вътре доматения сок, добавяме захарта чубрицата и се оставя 10 мин да се посгъсти сосът.
Когато е готов, го изсипваме в тенджерата със спагетите. Добавяме ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал. Разбъркваме добре.
Коментари