Начин на приготвяне
Почистете и измийте лука и моркова. Нарежете ги на дребно. Загрейте олиото в малка тенджера на умерена температура. Задушете лука и моркова, като сипете малко вода до омекване - около 5 мин.
Добавете каймата и мачкайте с шпатула до разбиването и на дребни гранули. Гответе около 15 мин.
Междувременно настържете чери доматите. Добавете ги при каймата и разбъркайте хубаво.
Добавете водата и босилека и разбъркайте отново. Захлупете с капак и варете на тих огън около 15-20 мин. Междувременно начупете спагетите на дребни парчета и настържете кашкавала.
Добавете спагетите в соса и разбъркайте хубаво. Ако водата се е изпарила прекалено, добавете малко, тъй като спагетите са сурови и е необходимо да има течност, за да се сварят направо в доматения сос.
Варете соса със спагетите до готовност според указанията на производителя на пастата (около 10 мин).
Сервирайте Детското Болонезе, като поръсите с настърган кашкавал.