Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Добавете разтворената мая в топлото прясно мляко заедно със захарта.
Добавете олиото и солта. Замесете меко тесто и го оставете да втаса на топло.
Обелете лука и го нарежете на ситно. Загрейте олиото и го задушете до златисто.
Овкусете със сол, черен пипер и лют червен пипер. Разбъркайте и отстранете от огъня. Оставете плънката да се охлади.
Разделете втасалото тесто на четири топки. Разточете всяка топка на кора. Разпределете плънката равномерно върху корите. Навийте всяка кора на руло, а след това свийте на охлювче.
Наредете лученките в тава, застлана тава с домакинска хартия. Ако имате къдрави формички, използвайте тях.
Оставете хлебчетата отново да повтасат. Изпечете в загрята фурна до златисто. Малко преди готовност поръсете с настърган кашкавал и допечете.
Готовите закуски още топли намажете с разтопено масло с помощта на четчица.
Пикантните лученки са много вкусни.