Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пикантни пликчета

Пикантни пликчета

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пикантни пликчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Тесто:
  • брашно - 1 1/2 чаши (225 г)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 4 с.л.
  • зехтин - 1/2 чаша (125 мл)
  • Плънка:
  • картофи - 500 г, на кубчета, нарязани
  • лук - 2 глави, нарязани на тънки резени
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л., смлян
  • канела - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1/4 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 чаши (500 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото се пресява брашното и солта. Добавя се зехтинът и маслото и се замесва гладко тесто. Оформя се на топка и се завива с восъчна хартия. Тестото трябва да престои около час.

За плънката се варят картофи, докато омекнат и се изцеждат. В голям тиган се слагат лукът, зехтинът, подправките, лимоновият сок, водата и солта около 10 мин.

Картофите се намачкват и се добавят към лучената смес заедно с кориандъра. Тестото се се разточва на тънка кора върху леко набрашнена повърхност. Изрязват се кръгове с диаметър 10 см.

Слага се по 1 с.л. от сместа в средата на всеки кръг. Прегъва се наполовина и добре се запечатва по краищата. Загрява се зехтинът в голям тиган.

Пържете на висока температура около 3-4 мин. от всяка страна. Вадете с решетъчна лъжица и добре изцеждайте върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

tedy
tedy
nishto ne stana- samo izgubeno vreme i susipani produkti....
01.02.2015 10:28
1