Начин на приготвяне
За тестото се пресява брашното и солта. Добавя се зехтинът и маслото и се замесва гладко тесто. Оформя се на топка и се завива с восъчна хартия. Тестото трябва да престои около час.
За плънката се варят картофи, докато омекнат и се изцеждат. В голям тиган се слагат лукът, зехтинът, подправките, лимоновият сок, водата и солта около 10 мин.
Картофите се намачкват и се добавят към лучената смес заедно с кориандъра. Тестото се се разточва на тънка кора върху леко набрашнена повърхност. Изрязват се кръгове с диаметър 10 см.
Слага се по 1 с.л. от сместа в средата на всеки кръг. Прегъва се наполовина и добре се запечатва по краищата. Загрява се зехтинът в голям тиган.
Пържете на висока температура около 3-4 мин. от всяка страна. Вадете с решетъчна лъжица и добре изцеждайте върху кухненска хартия.
Коментари