Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Пикантни Сармички

Пикантни Сармички

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пикантни Сармички
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пикантни лозови сармички, в които ще се влюбите."

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лозови листа - 20 бр., консервирани
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • чесън - 6 скилидки
  • кромид лук - 1 глава
  • подправки на вкус
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • чили
  • джинджифил
  • кимион
  • сминдух
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно. В тиган се загрява зехтина и наситнените зеленчуци се запържват за пет - шест минути.

Оризът се измива в цедка под течаща вода три-четири пъти. Изцеден от водата, се добавя в тигана при зеленчуците.

Запържва се, докато поеме мазнината, поръсва се с подправки в количество на вкус и се наливат две чаени чаши вода. Температурата на котлона се намалява и оризът се оставя да къкри, докато поеме водата.

Взима се лозов лист, пълни се с две супени лъжици от плънката и се завива. Така се процедира и с останалите сарми.

Нареждат се в широка тенджера с дебело дъно, върху тях се слага обърната порцеланова чиния, която да ги притиска.

Налива се гореща вода над чинията и се варят на слаб котлон около 25 минути.

Пикантните Сармички са много вкусни!

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за лозови сармички или сарми по гръцки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: