Начин на приготвяне
Измивам ориза добре, докато стане бистра водата. В тенджерата слагам да заври повече вода с щипка сол. Слагам ориза да ври за 10-15 минути, да не е съвсем сварен. Измивам го отново, да се махне нишестето, отцеждам го добре, да стане почти сух.
Включвам фурната на 200 градуса, да загрее.
Разбивам яйцата със захарта, добавям млякото, ванилията, настърганата портокалова кора и маслото. Добавям изцедения ориз и разбърквам добре.
В тенджерка слагам захарта и 4 с.л. вода да се карамелизират. Разпределям карамела в купички, сипвам ориза и пека, докато отгоре се получат кафяви петна и да няма никаква течност.
Вадя от фурната и ръся канела. Може да се яде и топъл, и охладен.