Начин на приготвяне
В малка част от прясното мляко, което е за тестото, разтворете маята. Изсипете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Сложете всички продукти за тестото. Замесете меко тесто.
Прехвърлете в голяма купа и завийте с памучна кърпа. Оставете на топло да втаса. Трябва да утрои обема си.
Направете ваниловия крем, като отделите 100 мл от прясното мляко и разтворите царевичното нишесте. Добавете и жълтъците. Разбийте с тел, като внимавате да не останат бучки.
В тенджера сложете останалото количество мляко заедно със захарта и ванилията на котлона. Изчакайте захарта да се разтопи, без да завира млякото, и махнете.
Сложете на тънка струя и при непрекъснато бъркане млякото с жълтъците. Върнете на котлона и варете на тих огън до желаната гъстота.
Махнете от котлона и прехвърлете яйчния крем в чиния. Завийте със стреч фолио плътно и оставете да изстине напълно.
Готовото тесто разточете на правоъгълник. Сложете крема в едната част по дължината и навийте на руло. Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене, и оставете на топло да втаса за втори път.
Втасалото руло намажете с олиото, жълтъка и прясното мляко.
Поръсете козуначеното руло със захар и печете на 170 градуса около 30 минути.
Извадете козуначено руло с крем и оставете да изстине.
Източник: Ресторантски рецептурник