Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Юфка с гъби и гъбен сос

Юфка с гъби и гъбен сос

Юфка с гъби и гъбен сос
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Дайте на една печена домакиня пакет с юфка, малко гъби и половин час да видите каква чудна вкусотия ще ви спретне"

Необходими Продукти

  • юфка - 50 г препечена
  • гъби - 50 г пресни печурки
  • краве масло - 4 с.л.
  • брашно - 1 /2 с.л.
  • сол
  • оцет
  • черен пипер
  • кашкавал настърган - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гъбите, белим и нарязваме на филийки. Заливаме с вода (3 ч.ч.). Посоляваме и капваме няколко капки оцет. Слагаме да се сварят за приблизително 10 минути.

В тенджерка наливаме вода, слагаме щипка сол и когато водата заври, сипваме юфката (50 г). Варим до готовност. Сварената юфка отцеждаме от водата. Сипваме в купа и заливаме с горещо краве масло (2 ч.л.).

Прибавяме настърган кашкавал (2 с.л.) и разбъркваме добре. Похлупваме съда с юфката и държим на топло.

Приготвяме гъбеният сос, като в тенджерка сгорещяваме краве масло (2 с.л.) и в него изпържваме брашно (1/2 с.л.). Към запръжката наливаме отвара от гъбите (1 к.ч.) , прибавяме и сварените гъби.

Подправяме соса с черен пипер и сол на вкус и варим до сгъстяване, като разбъркваме непрекъснато. Горещият сос с гъбите сипваме върху юфката и поднасяме ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: