Руло с домашен крем, банани и шоколадово криспи

15/11/2018
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"Нищо не казва Добро утро така, както чаша ароматно кафе и парче от това великолепно руло с банани и шоколадово криспи "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 791
  • Преглеждания за месеца969
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете блата на 180 градуса за 15 минути. Извадете и го навийте заедно с хартията.

Сварете 2/3 от млякото. В купа разбийте яйцата със захарта, ванилията и останалото мляко. Изсипете на тънка струя във врящото мляко. Бъркайте, докато се сгъсти.

Изсипете крема в плитка чиния и го покрийте със стреч фолио. Оставете да се охлади, върнете го в купа и прибавете 1-2 с.л от разбитата сметана. Развийте блата, махнете хартията и намажете с крема.

Поръсете с натрошеното криспи (оставете няколко топчета за украса) и сложете банана, разрязан на две.

Завийте внимателно на стегнато руло. Преместете го в чиния и намажете с част от сметаната. Украсете с ивички карамелена глазура, розички от сметана и шоколадово криспи.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Фати Камберова
Страхотно руло се е получило, поздравления! Досущ с тези по магазините. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв