Начин на приготвяне
Измиваме агнешкото месо, нарязваме на парчета и заливаме с вода. Слагаме на котлона и когато кипне, изливаме водата, измиваме отново добре месото и заливаме с 2 и 1/2 л вода.
Варим приблизително час и прибавяме обелени цели картофи и цяла глава лук, без да нарязваме. Прибавяме черен пипер, сминдух, сол на вкус и цели стръкове пресен джоджен. Наливаме олио (2 с.л.) и прибавяме краве масло (1 с.л.) .
Оставяме супата да поври и когато се сварят картофите, ги изваждаме заедно с лука и стръковете джоджен. Пасираме сварените картофи и лук.
Изваждаме от бульона свареното агнешко месо, а във врящата супа сипваме пасираните картофи и лук и доливаме топла вода, колкото преценим.
Когато заври супата, прибавяме фиде (2-3 с.л.) и оставяме да се вари, а през това време обезкостяваме месото и нарязваме на малки късчета. Прибавяме и тях към врящата супа.
Опитваме за сол и при необходимост посоляваме. Капваме няколко капки сок от лимон и застройваме супата с разбити жълтък и прясно мляко.