Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа с картофи и застройка

Агнешка супа с картофи и застройка

Агнешка супа с картофи и застройка
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Знаете ли кое стрява сърцето в студените зимни дни почти колкото добрата дума? Точно така, вкусната агнешка супичка"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г с кост
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • фиде - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 1 с.л.
  • сминдух
  • олио - 2 с.л.
  • джоджен - пресен
  • жълтък - 1 бр. пресен
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • сок от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо, нарязваме на парчета и заливаме с вода. Слагаме на котлона и когато кипне, изливаме водата, измиваме отново добре месото и заливаме с 2 и 1/2 л вода.

Варим приблизително час и прибавяме обелени цели картофи и цяла глава лук, без да нарязваме. Прибавяме черен пипер, сминдух, сол на вкус и цели стръкове пресен джоджен. Наливаме олио (2 с.л.) и прибавяме краве масло (1 с.л.) .

Оставяме супата да поври и когато се сварят картофите, ги изваждаме заедно с лука и стръковете джоджен. Пасираме сварените картофи и лук.

Изваждаме от бульона свареното агнешко месо, а във врящата супа сипваме пасираните картофи и лук и доливаме топла вода, колкото преценим.

Когато заври супата, прибавяме фиде (2-3 с.л.) и оставяме да се вари, а през това време обезкостяваме месото и нарязваме на малки късчета. Прибавяме и тях към врящата супа.

Опитваме за сол и при необходимост посоляваме. Капваме няколко капки сок от лимон и застройваме супата с разбити жълтък и прясно мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: