Начин на приготвяне
В тенджера си изсипваме олиото.
Изчакваме да се загрее, добавяме свареното агнешкото месо и дреболийки, който сме си ги нарязали предварително на ситно.
Оставяме така за около 5-6 минути, след което, добавяме смлените с блендер зеленчуците.
След като месото и зеленчуците се запържат, добавяме литър и половина вода, черен пипер и джоджен.
Така оставяме да поври 10-тина минути и тогава добавяме ориза.
Застройката си я приготвяме, докато супата ври.
Разбиваме яйцата със заквасената сметана, като добавяме и една щипка сол.
Сваляме агнешката супа от котлона и оставяме да изстине.
Когато изстине до стайна температура, добавяме бавно застройката, като непрекъснато бъркаме.
Поднасяме агнешка супа със застройка, докато е още топла.
Коментари