Начин на приготвяне
Месото се измива и се обезкостява, като отделеното агнешко се нарязва на малки парченца.
Приготвя се костен бульон от костите и парче месо, като се заливат със студена вода.
Варят се на тих огън. По време на варенето се отпенва.
Вари се 60 мин, като на 30 минута от варенето се прибавя лукът, нарязан на четвъртина, целината, стъблата от магданоз и целите моркови.
След като е готов, бульонът се прецежда през ситна цедка.
В готовия бульон се слагат дребно нарязаното агнешко.
Едновременно с месото се слага да ври лукът и морковът, ситно нарязани и олио.
След 30 мин към агнешката супа се прибавят картофът и доматът, ситно нарязани.
При сервиране агнешка супа без застройка се поръсва със ситно нарязан магданоз.