Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа без застройка

Агнешка супа без застройка

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Агнешка супа без застройка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка листа
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • сол
  • За бульона
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/4 глава
  • магданоз - стъблата на 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се обезкостява, като отделеното агнешко се нарязва на малки парченца.

Приготвя се костен бульон от костите и парче месо, като се заливат със студена вода.

Варят се на тих огън. По време на варенето се отпенва.

Вари се 60 мин, като на 30 минута от варенето се прибавя лукът, нарязан на четвъртина, целината, стъблата от магданоз и целите моркови.

След като е готов, бульонът се прецежда през ситна цедка.

В готовия бульон се слагат дребно нарязаното агнешко.

Едновременно с месото се слага да ври лукът и морковът, ситно нарязани и олио.

След 30 мин към агнешката супа се прибавят картофът и доматът, ситно нарязани.

При сервиране агнешка супа без застройка се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: