Пуешки пържоли на скара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пуешки пържоли на скара2 / 6
17/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"А защо не разнообразите менюто си с тези ароматни пуешки пържоли на скара, мариновани във вкусна медена марината?"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 4 пържоли от гърдите или от бутовете
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • соев сос - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки пресован
  • мазнина - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пуешкото между 2 парчета прозрачно фолио. Натъркайте ги със сол и черен пипер и ги залейте с прясното мляко.

Оставете така да престоят за 3 часа, след което ги отцедете за половин.

Загрейте скарата. Разбъркайте заедно соевия сос, мазнината, счукания чесън и мед.

С помощта на четка намазвайте хубаво всяка пържола от двете страни и я мятайте на скарата, която не трябва да е много силно загряна.

Така запечете пуешките пържоли от двете страни, а готовите прибирайте в йенски съд с капак, за да се задушат.

Поднесете със зеленчукова салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
сполучлива рецепта
21.01.2016 20:55
1