Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем-царевица с извара и кашкавал

Крем-царевица с извара и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Крем-царевица с извара и кашкавал3 / 3
28/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Това не е поредната млечна супа с царевица, а изключително ароматно и вкусно предложение за обяд, което с удоволствие ще приемем"

Необходими Продукти

  • царевица - 400 г, от консерва
  • извара - 150 г
  • сметана - 200 мл, за готвене
  • кашкавал - 150 г+ 50 г за поръсване
  • лют червен пипер - 1 ч.л., едро смлян
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете маслото. Отцедете царевицата и я задушете в маслото. След 3-4 минути добавете изварата и сметана.

Разбъркайте добре и след няколко минути, прибавете настъргания кашкавал. Хубаво разбъркайте, за да се разтопи, добавете сол и черен пипер на вкус. След минутка свалете тигана от котлона.

Сервирайте кремсупата, поръсена с настърган кашкавал и лют пипер.

Крем-царевицата с извара и кашкавал е готова.

Рецептата е адаптирана от блога на Люси Ефтимова. Тя прави царевицата с крема сирене и при мен количествата на продуктите са увеличени. Получава се страхотно ястие за един лек обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: