Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Манджи»Свинско в доматен сос със спанак

Свинско в доматен сос със спанак

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Свинско в доматен сос със спанак
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
02/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г за готвене
  • спанак - 300 г
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 500 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • олио
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се слага олио да се загрее. Добавят се свинските мръвки да се запържат. Добавя се 1 ч.ч. вода на части, за да се сготвят добре мръвчиците и да омекнат. Когато са готови, се изваждат от тигана.

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Слага се в същия тиган с остатъка от мазнината от мръвките. Запържва се.

Добавят се брашното и червеният пипер и непрекъснато се разбърква. Постепенно се добавя доматеният сок, като бъркането продължава.

Спанакът се попарва за около 2 минути във вряла вода. Свинските мръвки и спанакът се добавят към доматения сос. Овкусява се със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: