Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на парчета. Заливат се с вода в тенджерка с малко сол, слагаме на котлона да се сварят и после се отцеждат.
С вилица се намачкват в купа. Добавя се отцедената риба тон от соса (защото после пръска - внимавайте), ситно нарязан магданоз, яйцето, солта и черен- прясно смлян пипер.
Разбърква се добре, да се смесят продуктите. Ако сместа е по-рядка, добавете малко галета.
С мокри ръце се оформят малки кюфтенца. Овалват се в галета и пържим в загрята мазнина от двете страни.
Изваждат се върху хартия или салфетка, да попие мазнината, защото поемат доста от нея.
Сервираме със резени лимон, а отгоре поръсени с лимонов сок .