Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Средиземноморски кюфтета с риба тон

Средиземноморски кюфтета с риба тон

Средиземноморски кюфтета с риба тон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10 бр.
"Вкусни кюфтенца с риба тон, идеалното мезе за домашно вино!"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • риба тон - 1 консерва
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • сок от лимон - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • галета - 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на парчета. Заливат се с вода в тенджерка с малко сол, слагаме на котлона да се сварят и после се отцеждат.

С вилица се намачкват в купа. Добавя се отцедената риба тон от соса (защото после пръска - внимавайте), ситно нарязан магданоз, яйцето, солта и черен- прясно смлян пипер.

Разбърква се добре, да се смесят продуктите. Ако сместа е по-рядка, добавете малко галета.

С мокри ръце се оформят малки кюфтенца. Овалват се в галета и пържим в загрята мазнина от двете страни.

Изваждат се върху хартия или салфетка, да попие мазнината, защото поемат доста от нея.

Сервираме със резени лимон, а отгоре поръсени с лимонов сок .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: