Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Патладжани на тиган с пилешка кайма

Патладжани на тиган с пилешка кайма

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Патладжани на тиган с пилешка кайма
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Лесен обяд от патладжани с кайма на тиган - вкусотийка и половина"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • кайма - 350 г пилешка
  • гъби - 7 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните измиваме, надупчваме на няколко места с помощта на вилица или шиш и ги изпичаме.

Оставяме ги да се задушат.

Обелваме ги и ги нарязваме на ситно.

В тиган си загряваме мазнина. Задушаваме си нарязания на ситно чесън, лук, нарязната чушка и нарязаните гъби.

След това добавяме патладжана, задушаваме за още 5 минути.

Добавяме каймата и подправките.

Готвим ястието до готовност.

Отнемаме от котлона и поръсваме патладжаните на тиган с пилешка кайма с нарязан на ситно пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: