Златисти соленки със сирене

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
18/11/2016
"Малко неща могат да ни накарат да отложим диетата за друг ден, но тези сиренки определено са от тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 113
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко газираната вода и смесваме с киселото мляко (1/2 ч.ч.). Прибавяме сол (1 к.л.), захар - 1 щипка, мая прясна (1/4 кубче ) и разтопена мас (1 к.ч.).

Разбъркваме, за да се смесят добре съставките, и прибавяме белтък от едно яйце. Продължаваме разбиването и лъжица по лъжица сипваме бяло брашно, колкото е необходимо, за да получим еластично тесто.

Оставяме тестото, завито с кърпа или полиетиленово фолио, на топло да втаса.

Готовото тесто правим на малки топчета. Всяко разтегляме леко с намазани с олио ръце и в средата, слагаме сухо натрошено сирене. Оформяме отново на топче, така че сиренето да е в средата, и подреждаме соленките в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина.

Отгоре мажем всяка соленка с разбити жълтък с малко олио. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Росица Петрова
Щом е с жива мая, не трябва ли да се активира предварително?
2
0
Илияна Димова
Не активирам предварително маята, оставям тестото да втаса добре
2
1