Начин на приготвяне
Белим патладжаните, нарязваме на кубчета, посоляваме и заливаме със студена вода, да престоят 15-20 минути да се отдели горчивият сок.
Почистваме и нарязваме лука.
В олио (3 с.л.) и малко вода (1 к.ч.) задушаваме нарязания лук. Когато омекне, прибавяме отцедените от водата и измити кубчета патладжан. Пържим заедно с лука и прибавяме обелените и нарязани на ситно домати (3 бр.).
Разбъркваме няколко пъти, ръсваме черен пипер, сол, захар (1 к.л.) и червен пипер (1 к.л.). Наливаме топла вода (2 ч.ч.) и варим ястието, докато патладжаните омекнат и останат с малко сос.
Няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме нарязаните ситно девесил и магданоз.