Готвени патладжани с домати и лук

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435247
18/11/2016
"Да се преяде с толкова вкусна манджа не е грях "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 544
  • Преглеждания за месеца224
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патладжани - 500 - 600 г
  • домати - 3 бр. едри
  • лук - 1 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - пресен, листа
  • девесил - пресен, листа
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • захар - 1 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим патладжаните, нарязваме на кубчета, посоляваме и заливаме със студена вода, да престоят 15-20 минути да се отдели горчивият сок.

Почистваме и нарязваме лука.

В олио (3 с.л.) и малко вода (1 к.ч.) задушаваме нарязания лук. Когато омекне, прибавяме отцедените от водата и измити кубчета патладжан. Пържим заедно с лука и прибавяме обелените и нарязани на ситно домати (3 бр.).

Разбъркваме няколко пъти, ръсваме черен пипер, сол, захар (1 к.л.) и червен пипер (1 к.л.). Наливаме топла вода (2 ч.ч.) и варим ястието, докато патладжаните омекнат и останат с малко сос.

Няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме нарязаните ситно девесил и магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар