Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Пюрета»Пюре от зелен кромид лук и бешамел

Пюре от зелен кромид лук и бешамел

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пюре от зелен кромид лук и бешамел1 / 2
18/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • зелен лук - 500 г пресен
  • бешамелов сос - 450 г гъст
  • краве масло - 60 - 80 г
  • пудра захар - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеления лук, измиваме и нарязваме бялата част на ситно (Зелените пера използваме за друго ястие). Бланшираме нарязания лук за 5 минути в подсолена вода.

Готовия лук изваждаме от водата и слагаме в цедка да се отцеди добре. Когато е готово, задушаваме в част от краве масло в тенджерка.

Прибавяме гъстият сос бешамел и поръсваме пудра захар. Дръпваме от котлона и получената смес пасираме с пасатор.

Отново връщаме на огъня за 1-2 минути и прибавяме останалото масло, подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: