Телешки език със сос от доматено пюре

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
753
3
18/11/2016
"Най-чистото, крехко и апетитно месо - телешкия език, поднесен в семпъл и много ароматен сос. Това е най-романтично предложение за вечеря, което сме получавали "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 573
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива добре. Лукът и морковите се нарязват

на едро.

Всичко заедно със зехтина, чесъна, бахара и дафиновите листа се подрежда в тенджера под налягане. Посолява се. Налива се вода да покрие.

Оставя се да фъска около час.

След това бульонът се прецежда и в него се размива доматеното пюре. Възвира се.

Езикът се обелва и нарязва на филийки. Добавя се към соса. Добавя се и черният пипер.

Сервира се с накъсан магданоз.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар