Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Ароматни и хрупкави кашкавалени хапки

Ароматни и хрупкави кашкавалени хапки

Ароматни и хрупкави кашкавалени хапки
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Перфектното бирено мезе вече е сервирано и ви очаква, а вие още стоите пред компютъра"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 250 г
  • яйца - 2 - 3 бр. големи и пресни
  • галета
  • корнфлейкс - натрошен
  • къри - на вкус
  • сол - 1 щипка
  • царевично брашно
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кашкавала на хапки. Навлажняваме със студена вода и поръсваме с царевично брашно. Оставяме в чиния, посипана с царевично брашно.

Разбиваме яйцата със сол (1 щипка) и къри на вкус.

В отделен съд смесваме равни количества галета и натрошен корнфлейкс. Вземаме кашкавалена хапка, овалваме в разбити яйца и в сместа от галета и корнфлейкс, оставяме отново в чинията с царевичното брашно.

Когато направим всички хапки, отново панираме по същия начин - в яйца и смес, галета - корнфлейкс.

Така приготвените хапки оставяме да престоят на хладно 15 минути и изпържваме в нагрято олио до златисто от всички страни.

Изваждаме от мазнината и слагаме върху решетка да се отцедят от излишната мазнина.

Така приготвени са много ароматни, хрупкави и вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: