Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с бекон

Банички с бекон

Банички с бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8 бр.
"Най-вкусните банички с бекон за закуска, просто опитайте - няма да сгрешите!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 9 бр.
  • яйца - 3 бр. домашни
  • сирене - 150 г натрошено
  • бекон - 100 г
  • олио - 1 к.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сусам
  • газирана вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се фурната на 180 градуса. В купа се разбиват яйцата, добавя се натрошено сирене, нарязан ситно бекон, киселото мляко, олиото и бакпулвера. Разбърква се добре, да се смесят продуктите.

Корите се разгъват, всяка се намазва с 3 супени лъжица от сместа. Сгъва се долният край към средата, горният - върху него, а после се навива на пакет, да не изтича плънката.

Нареждат се в намаслена голяма тава, отгоре с четка се намазва с малкото останалата смес от купата и се поръсва сусам.

Ако е много малко сместа, сипете малко газирана вода , разбърквайте и пак леко намажете. Печем за 20-25 минути в загрятата фурна до хрупкава коричка. Поднасяме топли за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: