Печено домашно пиле с гъби и праз

20/11/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 438
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашното пиле се нарязва на едри порции, слага се в тенджера с вода и се вари за 30 минути. Отцежда се добре, бульонът се запазва.

Почиства се лук, праз и нарязваме на ситно, печените чушки /почистени/ се нарязват на ленти. Загрява се олио в тиган, задушаваме нарязан праз, лук, гъби поръсени със сол, черен пипер, риган и ситно нарязан магданоз.

Когато изври течността, добавяме нарязаните чушки, червения пипер, разбърква се и наливаме червено домашно вино и чаша от бульона, в които се е варило пилето.

В подходяща тава сипваме зеленчуковата смес, отгоре се нарежда пилешкото месо.

Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност на месото.

Сипете чаша вино и сервирайте!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар