Чорба с домашно пиле

Вивта СанВивта Сан
Новак
145079
Чорба с домашно пиле
Снимка: Вивта Сан
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"И с пиле от магазина пак ще стане вкусна, но нищо не може да се сравни с чорбата от домашно пиле и вие го знаете"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • картофи - 10 бр. средни
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • домати - или домашна лютеница
  • лук - 1 - 2 глави
  • магданоз
  • целина
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме вода да заври със сол. По-добре да има повечко сол и ако стане много солено, може да разредите с вода. Аз използвам тенджера от 5 литра и оставям около 5 см отгоре.

След като заври водата, слагаме пилешкото да ври. Домашното пиле увира по-трудно, така че отделете повече време, за да не остане жилаво.

Отделно обелваме, измиваме и нарязваме картофите на кубчета като за мусака. Нарязваме чушките и лука на дребно. Слагаме мазнина в тиган да се загрее и в нея запържваме лука, морковите и чушките.

След като пилето е добре сварено и отделило бульон, слагаме запържените зеленчуци в бульона. Оставяме да доври. Накрая слагаме още малко сол, черен пипер, целина и магданоз.

Аз слагам 2-3 лъжици домашна едросмляна лютеница, вместо само домати, но е въпрос на личен избор.

Сервираме пилешката супа с поръсен пресен магданоз. Може да се направи и застройка.

Чорбата с домашно пиле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Абе хубава пилешка супа стана, ама кога слагате картофите, защото не пише!?! Колко домати, колко целина, това са малки подробности, но важни...?!?
27.03.2023 19:57