Начин на приготвяне
Слагаме вода да заври със сол. По-добре да има повечко сол и ако стане много солено, може да разредите с вода. Аз използвам тенджера от 5 литра и оставям около 5 см отгоре.
След като заври водата, слагаме пилешкото да ври. Домашното пиле увира по-трудно, така че отделете повече време, за да не остане жилаво.
Отделно обелваме, измиваме и нарязваме картофите на кубчета като за мусака. Нарязваме чушките и лука на дребно. Слагаме мазнина в тиган да се загрее и в нея запържваме лука, морковите и чушките.
След като пилето е добре сварено и отделило бульон, слагаме запържените зеленчуци в бульона. Оставяме да доври. Накрая слагаме още малко сол, черен пипер, целина и магданоз.
Аз слагам 2-3 лъжици домашна едросмляна лютеница, вместо само домати, но е въпрос на личен избор.
Сервираме пилешката супа с поръсен пресен магданоз. Може да се направи и застройка.
Чорбата с домашно пиле е готова.
Коментари