Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пиле с праз, гъби и карфиол

Пиле с праз, гъби и карфиол

Пиле с праз, гъби и карфиол
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"За някои е мезе, а за други - вкусно ястие с пилешко! За нас - истински празник за сетивата"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 200 г
  • гъби - 200 г консерва
  • карфиол - 3 розички
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • кашкавал - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се пилешкото филе на хапки и се поръсва със сол и черен пипер. Гъбите се отцеждат и нарязват, карфиолът се накъсва на розички, празът се почиства и нарязва на полумесеци.

В тиган се загрява олио и се запържват пилешките хапки до побеляване. Прибавя се нарязаният праз, за да омекне. Добавят се гъбите и се разбъркват. Оставяме да се готви за кратко, за да изври течността.

Овкусяваме със сол, черен пипер и риган.

Сипва се разреденото с малко вода доматено пюре, разбърква се за 2-3 минути и добавяме розичките карфиол.

Ако е нужно, се долива малко топла вода и оставяме да се готви на слаб огън до готовност на месото.

Сипва се порция в чиния и още топло се поръсва с настърган кашкавал.

Пилето с праз, гъби и карфиол е вкусно мезе за вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: