Начин на приготвяне
Домашното пиле се нарязва на едри порции, слага се в тенджера с вода и се вари за 30 минути. Отцежда се добре, бульонът се запазва.
Почиства се лук, праз и нарязваме на ситно, печените чушки /почистени/ се нарязват на ленти. Загрява се олио в тиган, задушаваме нарязан праз, лук, гъби поръсени със сол, черен пипер, риган и ситно нарязан магданоз.
Когато изври течността, добавяме нарязаните чушки, червения пипер, разбърква се и наливаме червено домашно вино и чаша от бульона, в които се е варило пилето.
В подходяща тава сипваме зеленчуковата смес, отгоре се нарежда пилешкото месо.
Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност на месото.
Сипете чаша вино и сервирайте!
Коментари