Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено домашно пиле с гъби и праз

Печено домашно пиле с гъби и праз

Печено домашно пиле с гъби и праз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
20/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • домашно пиле - 1/2 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • праз - 1 бр.
  • лук - 2 бр
  • печени чушки - 5 - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • магданоз
  • гъби - 200 г
  • червено вино - 1 к.ч.
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашното пиле се нарязва на едри порции, слага се в тенджера с вода и се вари за 30 минути. Отцежда се добре, бульонът се запазва.

Почиства се лук, праз и нарязваме на ситно, печените чушки /почистени/ се нарязват на ленти. Загрява се олио в тиган, задушаваме нарязан праз, лук, гъби поръсени със сол, черен пипер, риган и ситно нарязан магданоз.

Когато изври течността, добавяме нарязаните чушки, червения пипер, разбърква се и наливаме червено домашно вино и чаша от бульона, в които се е варило пилето.

В подходяща тава сипваме зеленчуковата смес, отгоре се нарежда пилешкото месо.

Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност на месото.

Сипете чаша вино и сервирайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Лесно и вкусно ястие!
01.03.2022 21:08