Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко месо с наденички и гъби на фурна

Пилешко месо с наденички и гъби на фурна

Пилешко месо с наденички и гъби на фурна
Снимка: Вероника Йончева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • пилешки крилца - 500 г
  • наденица - 500 г
  • гъби - 1 буркан нарязани
  • олио
  • вода - 200 мл
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • копър
  • сол
  • соев сос
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се разрязват на две части. Крилцата и бутчетата се намазват с малко мед и соев сос.

Подреждат се в тава заедно с наденичките. Наденичките се разрязват по малко, за да се изпекат хубаво.

Добавят се гъбите, олио, сол и вода. Пече се около час или до готовност в зависимост от фурната.

Преди готовност се добавя чесънът, за да овкуси. Накрая се добавя и копърът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: