Начин на приготвяне
Активирам маята с прясното мляко и захарта. След това правя кладенче в брашното, сипвам маята, прясното мляко и яйцата, прибавям маслото, олиото и солта и замесвам меко тесто, което оставям да втаса за около 90 минути.
Междувременно приготвих плънката за кемерките, които толкова много обичат вкъщи.
Изпържих ситно нарязани лук, чушка и стъбло целина. След това сложих и каймата и 1 рендосан домат. Сготвих го, докато остана на мазнина, овкусих с чубрица
От тестото разточвам голям кръг с дебелина 2-3 см, изрязвам кръгове с една паничка. Във всеки кръг и слагам плънка. Прищипах краищата. Намазах с разбито яйце и изпекох кемерките с ароматна плънка на 200 градуса до готовност.