Начин на приготвяне
Почистете лука и го нарежете на ситно. Запържете го в зехтина до златисто. Прибавете каймата и гответе, докато си смени цвета, като бъркате непрекъснато. Накрая прибавете 3 с.л. доматен сос. Овкусете със сол и черен пипер.
Напълнете канелоните с получената смес.
Прибавете сметаната към доматения сос и разбъркайте до еднородност.
Полейте от соса дъното на подходяща тава за печене. Наредете канелоните и ги полейте с останалия сос.
Запечете в загрята фурна до готовност.
Преди края на печенето, наредете върху канелоните моцарелата, нарязана на тънки филийки.
Печете до разтопяването на моцарелата.
Канелоните с кайма и босилекова моцарела са готови.
Коментари