Ябълкова шарлота с мак

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Ябълкова шарлота с мак
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
26/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Кафето държи да се запознае с нашата Ябълкова шарлота с мак, защото знае, че ще си допаднат"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • маково семе - 2 с.л.
  • ябълки - около 400 г
  • канела - 1 с.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Към тях добавете захарта и продължете да разбивате. Накрая прибавете пресятото брашно с бакпулвера. Прибавете и маковото семе и разбъркайте.

Изсипете сместа във форма, застлана с хартия за печене.

Обелете и нарежете ябълките на полумесеци. Подредете ги върху сместа и поръсете с канелата.

Печете на 180 градуса около 40-45 минути.

Оставете леко ябълковия сладкиш да се охлади, преместете в поднос и поръсете с пудра захар.

Ябълковата шарлота с мак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: