Начин на приготвяне
В купа натрошете бисквитите и към тях добавете разтопеното масло. Разбъркайте добре, за да се получи еднородна смес.
Застелете с хартия форма 24-26 см. Изсипете сместа и притиснете добре към дъното, като оформите равномерен блат.
В тенджерка сипете млякото и го оставете да се затопли. В купа разбийте жълтъците, захарта и нишестето.
Прибавете топлото мляко към жълтъчната смес, като бъркате енергично. Върнете обратно на печката и бъркайте, докато започне да се сгъстява. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте добере.
Изсипете крема върху бисквитите.
В чиста купа разбийте белтъците. Добавете захарта и продължете да разбивате до твърди връхчета. Прибавете есенцията и разпределете сместа върху крема.
Загрейте фурната на 170-180 градуса и изпечете сладкиша за 25-30 минути. Извадете от фурната, оставете леко да се охлади и сервирайте.
Целувченият сладкиш с бисквити и крем е готов.