Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Целувчен сладкиш с бисквити и крем

Целувчен сладкиш с бисквити и крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Целувчен сладкиш с бисквити и крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Обещаваме 100 целувки на онзи, който пръв донесе в офиса този целувчен сладкиш с бисквити и крем"

Необходими Продукти

  • За основата
  • бисквити - 230 г, обикновени
  • масло - 50 г
  • за пълнежа
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 50 г
  • нишесте - 4 с.л
  • прясно мляко - 600 мл
  • шоколад - 100 г, черен
  • за целувчения слой
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 120 г
  • ванилия - 2 - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа натрошете бисквитите и към тях добавете разтопеното масло. Разбъркайте добре, за да се получи еднородна смес.

Застелете с хартия форма 24-26 см. Изсипете сместа и притиснете добре към дъното, като оформите равномерен блат.

В тенджерка сипете млякото и го оставете да се затопли. В купа разбийте жълтъците, захарта и нишестето.

Прибавете топлото мляко към жълтъчната смес, като бъркате енергично. Върнете обратно на печката и бъркайте, докато започне да се сгъстява. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте добере.

Изсипете крема върху бисквитите.

В чиста купа разбийте белтъците. Добавете захарта и продължете да разбивате до твърди връхчета. Прибавете есенцията и разпределете сместа върху крема.

Загрейте фурната на 170-180 градуса и изпечете сладкиша за 25-30 минути. Извадете от фурната, оставете леко да се охлади и сервирайте.

Целувченият сладкиш с бисквити и крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: