Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Яхния от конско месо с картофи

Яхния от конско месо с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Яхния от конско месо с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5
"Сервираме вкусна яхния от конско месо с картофи и ви пожелаваме приятен апетит"

Необходими Продукти

  • конско месо - 600 г
  • масло - 3 - 4 ч.л. краве
  • лук - 2 глава червен
  • моркови - 2 бр.
  • червено вино - 100 мл
  • картофи - 700 - 800 г
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • горчица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете конското месо на по-едри парчета, които трябва да овкусите със сол и черен пипер и да намажете с горчица. Оставете месото да се маринова за 40-50 минути в хладилник, покрито с капак.

След това загрейте малко масло в тиган и запържете конското, докато хване лека коричка. В по-голям съд загрейте другото масло и запържете накълцаните лук и моркови.

Щом омекнат, сипете конското при тях, долейте 60-100 мл червено вино и изчакайте алкохолът да се изпари.

Долейте доматеното пюре, разтворено в горещия бульон, добавете почистените и нарязани картофи и оставете да къкри до пълното омекване на месото и картофите.

Накрая добавете към яхнията червения пипер и малко сол и черен пипер на вкус. Яхнията от конско месо с картофи е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка: