Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печено конско месо с ароматни подправки

Печено конско месо с ароматни подправки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Печено конско месо с ароматни подправки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Не знаете какво значи наистина вкусно месо, докато не опитате конско месо по тази рецепта. Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • конско месо - 1.5 кг цяло парче, без кокал
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • мащерка - стръкчета прясна или суха
  • бахар - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - стръкове пресен
  • магданоз - стръкове пресен
  • горчица - 4 - 5 с.л. дижонска
  • ракия - 50 - 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете цяло парче конско месо и го шпиковайте с разполовени скилидки чесън. Хубаво го натъркайте със сол, черен пипер и горчица.

Залейте с ракията, покрийте съда и го оставете месото да се маринова за 1 нощ в хладилник. На следващия ден го преместете в намазнена тава.

Добавете стръкчета мащерка, пресен кориандър и магданоз, бахар, кимион на вкус и долейте 1-2 ч.ч. топла вода в тавата.

Покрийте с фолио и сложете да се пече за около 2 часа в умерено загряна фурна. Махнете фолиото и доизпечете до приятен загар.

Печеното конско месо с ароматни подправки се поднася топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

люси
люси
много е вкусно
10.03.2012 18:39
1