Начин на приготвяне
Месото и сланината се смилат, към тях се добавят настърганата на ситно ренде малка глава кромид лук, яйцето, супена лъжица сол и черен пипер, кимион и чубрица на вкус.
Размесва се хубаво и постепенно се добавя бирата.
Прибира се завита с фолио в хладилник и на следващия ден отново се размесва преди да се оформят кюфтета.
Скарата се загрява хубаво и се намазва с парче сланина.
Маслото се размеква на котлона и с него се мажат кюфтета преди и по време на изпичането.
Изпичат се и от двете страни, като преди да се обърнат, се мажат с масло отново.
Сервират се топли, с подходяща салата за гарнитура.
Питието е въпрос на вкус.
Добър апетит и наздраве!
Кюфтетата от конско месо на скара са готови.
Ако обичате да си хапвате кюфтета, опитайте да приготвите тези кюфтета и с доматен сос - стават разкошни!