Начин на приготвяне
Нарежете конското месо на по-едри парчета, които трябва да овкусите със сол и черен пипер и да намажете с горчица. Оставете месото да се маринова за 40-50 минути в хладилник, покрито с капак.
След това загрейте малко масло в тиган и запържете конското, докато хване лека коричка. В по-голям съд загрейте другото масло и запържете накълцаните лук и моркови.
Щом омекнат, сипете конското при тях, долейте 60-100 мл червено вино и изчакайте алкохолът да се изпари.
Долейте доматеното пюре, разтворено в горещия бульон, добавете почистените и нарязани картофи и оставете да къкри до пълното омекване на месото и картофите.
Накрая добавете към яхнията червения пипер и малко сол и черен пипер на вкус. Яхнията от конско месо с картофи е готова!