Домашни пълнени питки

23/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру217584878117
"Доволните лица на всички, опитали тези невероятно вкусни пълнени питки, са основателна причина да станете събота сутрин, за да ги приготвите "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 443
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода със захарта и се оставя 10 минути, добавя се в брашното с останалите продукти и замесваме меко тесто. Оставя се да втаса 40 минути на топло, да удвои обема си.

Разделя се на 12 топки.

Кашкавалът и колбасът се нарязват на дребни кубчета. Всяка топка тесто се разточва на малка кръгла питка, отгоре се намазва с 1 ч.л. лютеница, разпределя се малко кашкавал и колбас и свиваме като вързопче, да се оформи отново топче.

Нареждат се всички пълни топчета със свързаната част надолу, отгоре се намазват с разбит жълтък и поръсваме сусам. Печем в студена фурна 180 градуса за 40 минути до златисто.

Поднасяме топли пълните питки, имат вкус на пица.

Чудесна домашно приготвена закуска!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар