Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски Питки»Домашни арабски питки пълнени със сирена и лук

Домашни арабски питки пълнени със сирена и лук

Домашни арабски питки пълнени със сирена и лук
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
21/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Днес сме на домашни арабски питки, пълнени със сирена и лук, а вие ще ги опитате ли"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл топла
  • суха мая - 1 пакет
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г типово
  • плънка
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • кашкавал - 80 г настърган
  • извара - 100 г
  • сирене - 100 г натрошено
  • риган
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода се разбърква маята и захарта с две супени лъжици брашно и оставяме за 10 минути да бухне.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса 40 минути.

Разделя се 2 или 3 части - зависи колко големи ги искате. Всяка се разточва на правоъгълна кора.

В купа смесваме извара, нарязан на ситно пресен лук, настърган кашкавал и натрошено краве сирене, като се разбърква добре.

Върху тестото се разпределя плънката и краищата се събират, като се загъва на плик. Обръща се и с точилка и малко брашно се доразточва на тънка питка.

Нареждат се върху хартия за печене. Отгоре се намазва с олио и поръсваме с подправка, при мен риган. Печем в загрята фурна 190 градуса около 25 минути до златисто.

Изваждаме питките върху решетка, начупват се на парчета и хапваме с кеф. Страхотен вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Изпитвам огромно желание да ги опитам ))
21.09.2018 17:27