Начин на приготвяне
Сварете пилешкото месо и го накъсайте или нарежете на парчета. Можете да използвате месото от бутчета, филе или от цяло пиле.
Почистете и нарежете лука и го запържете в зехтина, добавете нарязани червените чушки, разбъркайте и гответе няколко минути.
Накрая добавете почистени и нарязани гъби печурки, запържете за кратко и сипете виното.
Разбъркайте и гответе до изпаряване на течността, подправете на вкус и махнете от котлона.
В купа сложете пилешкото месо, сипете и сместа от тигана, добавете майонезата и разбъркайте всичко.
Вземете хлебчетата, отрежете горната им част като капаче и ги издълбайте. Махнете средата, като дъното трябва да остане цяло и ги намажете отвътре с лютеницата.
Сипете във всяко от приготвената плънка от месото и зеленчуците и настържете върху всяко кашкавал.
Наредете ги в тавичка, около тях сложете капачетата им и сложете във фурната да се запекат до златисто на кашкавала.
Коментари