Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Пълнени питки Капрезе

Пълнени питки Капрезе

Пълнени питки Капрезе
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Капрезе в питки, обещаваме, че ще е много хубаво"

Необходими Продукти

  • питки - 8 бр. (земел)
  • моцарела - 200 г
  • крема сирене - 125 г
  • чушки - 2 бр.
  • маслини - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 20 - 30 г
  • босилек - 20 листа
  • чери домати - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете горната част на питките и издълбайте вътрешността.

Намажете с размекнато масло вътрешната част на питките. Обезкостете маслините.

Нарежете чушките, маслините и половината моцарела на ситно. Прибавете към тях крема сиренето и зехтина. Разбъркайте всичко.

Отделете 8 листа босилек и останалите нарежете. Добавете и тях и с получената смес напълнете питките.

Нарежете чери доматите на четири и ги поставете отгоре. В средата на всяка питка сложете по парче моцарела.

Подредете ги в тавичка и ги сложете в загряна фурна да се запекат за 20 минути.

Поднесете пълнените хлебчета със свежо листо босилек или с малко босилеково песто.

Пълнените питки Капрезе са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: