Елда със зеленчуци и къри

23/11/2016
"Такава постна вкусотия сме ви приготвили, че не само пръстите, ами и чинията ще оближете "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 840
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте елдата с вряла вода. Оставете я да набъбне. Готовата елда отцедете и изплакнете със студена вода. Посолете със сол.

Загрейте зехтина в подходящ съд за пържене. Добавете почистения лук и морков, нарязани на ситно. Задушете ги, докато омекнат.

Добавете чушките, почистени от семенната част и нарязани на лентички. Прибавете и домата, нарязан на кубчета. Разбъркайте и гответе, докато зеленчуците придобият кафеникав загар.

Овкусете ги със сол, къри и куркума. Поднесете елдата, гарнирана със зеленчуци.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар