Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Къри крилца със зеленчуци

Къри крилца със зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Къри крилца със зеленчуци1 / 2
18/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • крилца - 2 тарелки
  • моркови - 3 - 4 броя, по - големи
  • лук - 2 глави, по - големи
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • къри - 1 с.л.
  • бяло вино - 2 - 3 с.л.
  • мазнина - около 100 - 150 мл
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крилцата и ги сложете да се сварят в подсолена вода. Бульонът от тях запазете, след като ги отцедите.

Направете течна паста от кърито, червения пипер, бялото вино, сол и черен пипер на вкус. Намажете крилцата обилно с нея и ги оставете така за 15 минути.

Загрейте мазнина в широк тиган и запържете накълцания дребно лук и нарязаните на парчета моркови. Добавете крилцата след това, долейте черпак от бульона и оставете да се задушава, докато останат на мазнина. Накрая добавете едро накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: